In mai 2011, am devenit formator in cadrul pogramului „Explorarea Dreptului Umanitar”, pentru profesorii de stiinte socio-umane si istorie. Formarea initiala, desfasurata la Sinaia, a vizat pregatirea pentru a promova problematica Dreptului International Umanitar in randul celorlalte cadre didactice.
Vezi la adresa www.danubius.info/edu prima sesiune de formare organizata in 4 iunie 2011, cu profesorii de stiinte socio-umane si istorie din Judetul Calarasi.
Între Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS), Societatea Naţională de Cruce Roşie din România (SNCRR) şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), a fost semnat Protocolul de colaborare Nr. MECTS 14825/09.12.2010, care are drept scop, cooperarea între cele trei instituţii în vederea realizării programului “Explorarea Dreptului Umanitar”.
“Explorarea Dreptului Umanitar” este un program educaţional iniţiat de CICR care îşi propune să familiarizeze tinerii cu noţiunile de bază ale dreptului internaţional umanitar şi cu problematica umanitară la nivel internaţional, atât pe timp de pace cât şi pe timp de conflict armat. Scopul proiectului este de a dezvolta capacitatea tinerilor de a înţelege principiile şi valorile dreptului internaţional umanitar prin diseminare în şcoli, în rândul elevilor cu vârste intre 13 şi 18 ani.
Dat fiind că între obiectivele Ministerului Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului se află și promovarea unei culturi a drepturilor omului, a toleranţei şi a respectului pentru dreptul internaţional umanitar, Protocolul de colaborare între MECTS, SNCRR şi CICR are drept scop cooperarea dintre cele trei instituţii în vederea implementării, pe parcursul anilor şcolari 2010-2011 şi 2011-2012, a programului educaţional intitulat “Explorarea Dreptului Umanitar”.