Visele se implinescMa numesc M.C., am 14 ani, locuiesc în comuna X., județul Gr., iar anul acesta sunt boboc (clasa a 9-a) la Liceul „U.N.”. (in lipsa acordului parintilor, datele de identificare ale elevei au fost inlaturate din acest articol)

Sunt pasionată de jurnalism (radio, televiziune, presă scrisă), după terminarea liceului îmi doresc să urmez atât Facultatea de jurnalism cât și Facultatea de drept, dar pana atunci mi-am propus să am cât mai multe realizări în ceea ce privește modernizarea liceului . 

Din rândurile următoare veți înțelege mai bine ceea ce vreau sa spun. Mulțumesc! 

În ziua de astăzi, oamenii au mai puține speranțe în șansa copiilor din noua generație de a realiza ceva și au mai putină încredere în puterile lor, însa eu sunt de alta părere.  Dacă ai încredere în tine, lupți și crezi cu adevarat în visul tău, se va îndeplini categoric!

Pe când eram la începutul clasei a 8-a, am început sa scriu diferite articole. Dar de ce sa scriu doar pentru mine? M-am gândit ca ar fi frumos să împart și cu ceilalți gândurile și părerile mele despre tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. În ziua următoare, am mers la una dintre educatoarele școlii, doamna Mariana Floarea  deoarece știam ca soțul dumneaei, domnul Silvian Floarea, era  atât profesor de limba romana cât și autorul a peste 20 de cărți,  iar pentru a înființa o revistă școlară am spus ca este cel mai bine să vorbesc cu dânsul. Odată discutat acest subiect, am mers mai departe la doamna de informatică, Alexandra Burda, aceasta lucrând în domeniu ne putea ajuta cu tehno-redactarea. După ce am discutat cu dânsa, a rămas să primesc un răspuns cât mai repede posibil. A trecut o zi, au trecut două, au trecut trei, timpul devenea tot mai apăsător așa că am hotărât să merg și să văd dacă se va pune sau nu în practică ceea ce îmi doream. 

Răspunsul a fost următorul : ‘‘DA! C., DE MÂINE ÎNCEPEM SĂ LUCRĂM! VEI FACE CEEA CE ȚI-AI DORIT!” 

Eram cea mai fericită, nu știam cum să îi mulțumesc doamnei pentru faptul ca a făcut posibilă realizarea visului meu … Era prima data când cineva îmi spunea ca visul meu a devenit realitate.

Odată cu trecerea timpului, îmi doream și mai mult, îmi doream să fac ceva pentru instituția ce mi-a fost și îmi este a doua casă. Fiind clasa a 8-a, multi dintre profesori ne spuneau în fiecare zi: ”PREOCUPAREA VOASTRĂ TREBUIE SA FIE EXAMENUL CE VA AȘTEAPTĂLĂSAȚI PROSTIILE ȘI PUNEȚI MANA PE CARTE!” 

Cu toate acestea, nu am renunțat și am continuat atât să învăț cât și să mă ocup de crearea articolelor.

Ulterior, mi-a venit o alta idee: Aceea de a face posibilă înființarea unui post de radio, nu credeam ca va deveni ceva principal, dar cu sprijinul profesorilor am dus-o mai departe, mai exact am mers sa discut cu domnul director despre acest lucru răspunsul fiind unul negativ, bineînțeles : ”ESTE PREA MULT! NU AVEM FONDURILE NECESARE !” 

Nu înțeleg. Cum sa vină un copil de doar 14 ani și să propună ceva pentru scoală, iar dumneavoastră, ca director, profesor etc. să spuneți din start NU?

Am avut tendința să renunț, eram foarte trista din cauza faptului ca vroiam sa fac ceva pentru scoală și nici măcar nu mi s-a dat șansa, dar am trecut peste cu ajutorul doamnei Alexandra Burda si al domnului profesor Marius Ene, doi profesori ce au fost lângă mine atunci când am avut nevoie, mi-au ridicat moralul și mi-au spus să merg mai departe pentru că o sa reușesc, doar că trebuie sa am răbdare. Asa am și făcut! Pe 27 mai 2013, am fost la Călărași pentru a vizita Centru de Jurnalism CESCUJUR. Am vrut să vedem cum arată un studio de radio școlar și cum se desfășoară o emisiune. Pe acestă cale vreau sa le mulțumesc celor de la CESCUJUR pentru ca ne-au primit cu atâta căldură și ne-au povestit putin din ceea ce trăiesc ei în acest centru!

Pentru a doua oară, am mers sa stau de vorba cu domnul director, povestindu-i experiența trăită și propunând din nou înființarea postului de radio. În sfârșit, am primit un răspuns aparent pozitiv și anume : ”Promit ca voi face tot posibilul sa va ajut in ceea ce priveste acest post de radio, dar din toamna.” 

Am acceptat, iar anul acesta voi face tot ce îmi stă în putere să îmi îndeplinesc visul!

Regizorul Walt Disney spunea: ”TOATE VISELE NOASTRE SE ÎNDEPLINESC DACĂ AVEM CURAJUL DE A LE URMA.

Acum mai am o singura întrebare : „Oare voi reuși?

 {fcomment}

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.