Management defectuos – Noaptea minții


Prin „management defectuos” definesc un comportament decizional precum cel ilustrat mai jos. Un comportament caracterizat prin arbitrar și impostură, un comportament viciat de tarele interferenței politice și inconsistenței manageriale. Un comportament care compromite obrazul de intelectual, demnitatea carierei didactice, credibilitatea unei funcții manageriale importante în județ.

Citiți și vă cruciți! 

O decizie asumată de o singură persoană! O decizie pentru care această persoană, recte doamna prof. Steluța Caraion, ar trebui să-și prezinte demisia!

Rușinos mod de a-ți face debutul într-o funcție atât de importantă precum cea de inspector școlar general.

Hibele procesului decizional:

– Deciziile invocate au fost concepute, comunicate și puse în fapt în aceeași zi în care au fost și anulate (arbitrar decizional). 
– Decizia 211 se anulează singură (ca la proști).
– Nu este invocat cadrul legal care permite anularea deciziilor (actul de voința al consiliului de administrație nu reprezintă fundament legal).
– Decizii multiple se anulează prin decizii multiple. O decizie singulara de anulare a unor decizii multiple poate fi contestată în instanță de una dintre persoanele vizate, iar invalidarea ei printr-o decizie a instanței poate genera efecte în toate cazurile vizate de ea.
– Decizia nu este asumată de serviciul juridic al ISJ. 
– Decizia este luată la 4 zile de la numirea în funcție a unui nou inspector general.  Un inspector școlar general care a obținut 74 de puncte (poziția 120 în ierarhie) la selecția pentru Corpul Naţional de Experţi în Management Educaţional (impostură). Punctajul minim pentru admiterea în acest corp fiind de 70 de puncte. 

 

{fcomment}

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.