Manifestul meu pentru alegerile locale 2016


1. Nu voi vota reprezentanți ai partidelor politice consacrate. Reafirm ideea că partidele sunt școli infracționale, orice asociere cu aceste partide pervertește și corupe orice om de bună credință.Nu mai spun că invalidez din start orice oportunist care aderă la un partid mare doar pentru a se lăsa formatat și modelat după spiritul și legea acelui partid. Încă nu am văzut membri ai partidelor mari care să lovească în slăbiciunile partidelor din care fac parte (încurajarea și permiterea traseismului, lipsa oricăror politici de limitare a corupției, tăcerea complice cu liderii sau membrii condamnați de justiție pentru fapte de corupție, vinderea funcțiilor publice, selecția defectuoasă a liderilor, a se vedea cazul PSD unde 500.000 de membri și-au „ales” președintele în lipsa oricărei competiții oneste, mai mulți posibili candidați fiind mătrășiți înainte de alegeri).
2. Nu voi vota independenți de conjunctură (adică membrii partidelor până mai ieri, demisionari pentru a părea independenți, chiar „tehnocrați”). La fel ca pe traseiști, cei care își schimbă partidele pentru a păstra puterea, îi consider oameni lipsiți de moralitate și incompatibili cu orice funcție de reprezentare.
3. Voi vota fie partide nou înființate, cu oameni fără trecut în cloaca politică consacrată, fie independenți autentici, lipsiți de pedigri compromițător.
4. Îmi voi continua campania de slăbire a autorității putrede pe care cele mai multe partide o cultivă prin încurajarea traseismului, vinderea funcțiilor publice, politizarea instituțiilor, recrutarea oricăror sărăcii și eliminarea din agenda internă a oricăror discuții despre prevalența interesului public în fața celui de partid și personal.
5. Nu voi vota oameni de afaceri care, peste noapte, vor să facă administrație. Văd în dorința lor doar un eșec al afacerii lor si o cale de a ajunge la resurse publice, influență-piață și buget. O implicare constantă în agenda publică, o poziționare consacrată în câmpul problematicilor comunității ar putea schimba această situație.
Conceptele fundamentale care ghidează cele două activități sunt distincte: oamenii de afaceri urmăresc profitul, administratorii publici trebuie să urmărească producția de bunuri și servicii publice. Nici salariile, nici programul de lucru, nici obiectivele activității unor reprezentanți ai comunității (primari, consilieri etc.) nu sunt convergente cu nevoile de profit ale unui om de afaceri serios și onest.
6. În comuna mea, domnul primar m-a pierdut de alegător încă de acum 4 ani. Pe vremea aceea încă mai eram vrăjit de credința că nu contează partidul, dar contează omul. De la mine nu mai are ce câștiga. Între timp, am conștientizat că orice om mic care se dorește validat de un partid mare este un impostor. La câte slăbiciuni au partidele îmbătrânite în corupție, doar un om fără valoare și-ar mai dori să se lase validat de ele.
7. Voi vota oamenii care își construiesc imaginea publică în condiții normale, prin consecvență și integritate, fără a apela la opulența pusă la dispoziție de partidele politice mari, care prin imagine și gălăgie pot (și au făcut-o de atâtea ori) să impună pe agenda publică orice infractor, orice neom, orice lepră.
8. Voi vota candidatul care va alerga mai întâi la casele celor săraci, celor înecați în noroi, celor fără apă, fără canalizare, celor fără lumină și fără căldură, celor năpăstuiți și singuri. Cei care vor fugi spre palate și lumini, spre liderii de opinie și spre elite, spre familiile mari și bogate, pentru ca prin asocierea cu ei/ele să pară ceva ce singuri nu pot fi, nu vor avea nicio șansă să mă impresioneze.
9. Voi vota doar cu mâna mea, voi vota o singură dată. Dacă voi ști că alții vor încerca să voteze cu mai multe mâini, ei vor fi hoții care mă vor fura. Nu-i voi vota.
10. Voi vota!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.