George Soros, răul suprem


quote-the-open-society-is-one-in-which-men-have-learned-to-be-to-some-extent-critical-of-taboos-karl-popper-110-5-0569
Doriți o societate deschisă, transparentă, în care erorile guvernanților sunt vizibile și pot fi corectate din mers, prin dezbateri și reacții ale opiniei publice, sau una închisă, în care păpușarii vă vând autoritatea „cumetrilor”, „nașilor”, „ginerilor” pe post de expertiză, iar dumneavoastră nu aveți nicio alternativă la tăcere și acceptare?
Doriți să fiți parte din soluții, să contați, să aveți un cuvânt de spus sau doriți să fiți o masă de manevră la mâna unor interese aparent superioare și incontrolabile?
Doriți să fiți prețuiți pentru atuurile dumneavoastră, pentru rațiunea dumneavoastră, pentru dreapta dumneavoastră judecată, pentru umanitatea dumneavoastră, sau v-ar conveni să fiți carnea de tun a unor lideri falși, roboți lipsiți de autonomie?
Ei bine, analizați cazurile Roșia Montană, Pungești, România Curată, #Colectiv.
Ce au ele în comun?
Activismul social, implicarea membrilor societății civile în deciziile statului, cenzurarea puterii executive, lupta pentru transparență și pentru egalitatea în fața legii, mai ales în afara campaniilor electorale, nu doar ciclic, din patru în patru ani sau la alegeri.
Aceste valori, teoretizate de filosoful englez de origine austriacă Karl Popper, considerat cel mai mare filosof al științei din secolul XX, un adversar încrâncenat al oricărei forme de totalitarism, fac din democrație un instrument viu, nu un fetiș social-politic, redus la alegeri periodice și pluripartidism. Fac din cetățeni persoane valoroase și utile evoluției societății, nu slugile și servilii unor ierarhii și decizii nereprezentative, ilegitime și dubioase.
Mai citiți o dată valorile: spirit civic, cetățenie activă, analiză rațională a realității, autonomie decizională, libertate de exprimare, curaj.

Acum, testul suprem de luciditate. Cine este cel mai mare susținător, la nivel global, al ideilor lui Karl Popper?
Cine finanțează cele mai multe organizații care au ca scop „Societatea Deschisă”?
Cine deține Fundația pentru O Societate Deschisă?
Probabil celor mai mulți dintre dumneavoastră nu le va veni să creadă, însă răspunsul este:
George Soros. Chiar George Soros!
Ați auzit bine, cel mai urât și detestat om prin cercurile comunisto-securistice și fidele establishement-ului neocomunist de la România și din întreaga Europă de Est.
În România, George Soros a înființat Grupul de Dialog Social chiar în 31 decembrie 1989 și Fundația pentru O Societate Deschisă în primele zile ale lui 1990. Se presupune că atitudinile lui subversive față de regimurile comuniste din Europa de Est au contribuit, în mai mare sau mai mică măsură, la revoluțiile anticomuniste. Destul de ciudat, tradiționala mămăligă românească a primit suficient de mult ferment cât să își permită schimbarea democratică a regimurilor politice la fiecare rând de alegeri: în 1996, 2000, 2004.
În Kazakhstan și Turkmenistan (state aflate în mod tradițional sub tutela Moscovei), organizațiile finanțate de Soros sunt interzise. Ca un detaliu, KazMunayGaz, din Kazakhstan, este compania căreia i-au fost iertate de guvernul V. Ponta datorii de 490 de milioane de dolari către România. V. Ponta este domnul care făcea poze cu V. Putin, în timp ce toți liderii europeni boicotau deschiderea Olimpiadei de la Baku. Tot ca un detaliu, Turkmenistanul este un stat plasat pe antepenultimul loc în clasamentul mondial al libertăților civile și democrație, înainte de Ciad și Coreea de Nord.
Roșia Montană este propusă pentru a fi inclusă în Lista Patrimoniul Mondial UNESCO.
NU a ajuns în mâna lui Soros, așa cum anticipa propaganda neocomunistă în timpul protestelor din toamna lui 2012.
Pungești este zonă liberă de Chevron (Chevron este o companie americană, nu rusească).
România Curată începe să fie!
După #Colectiv, strada a măturat guvernul șantajat de #OpreaAsasin.
Acest text se dorește o lecție practică de bună orientare în valorile politice contemporane.
Când mai auziți mesaje anti-Soros, amintiți-vă de acest text și analizați cine le formulează.
Soros, o fi el evreu și maghiar, chintesența dușmanilor de neam și de țară, însă, mai presus de toate, este un fan împătimit al societății deschise, ceea ce-l face prietenul tuturor acelora care înțeleg progresul în termeni de democrație și participare, și, totodată, dușmanul partizanilor oricărei autocrații.
În 2016, George Soros susține candidatura doamnei Hillary Clinton (Partidul Democrat) pentru funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii.
P.S. Nu comentăm aici alte poziții publice ale lui Soros, care ar putea părea controversate, dacă nu chiar neortodoxe, precum apărarea independenței provinciei Kosovo, dezincriminarea posesiei de droguri, dreptul la moarte etc.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.