EXPERIENȚE educaționale inovatoare REZULTATE din parteneriatul școală-comunitate – FILMUL


Albume foto

Activitatea în plen: https://goo.gl/photos/5sfhDcHmBsKwEvTY6
Activitatea pe ateliere: https://goo.gl/photos/TPBBEiVkdfQn3e64A
Activitatea outdoor: https://goo.gl/photos/LBurvoCjnuT7meMY8

Feedback-ul înregistrat în urma activităților

imaginefeedback

Miercuri, 18 noiembrie 2015, un grup format din peste 70 de profesori de istorie, știinte socio-umane și consilieri școlari, din județul Călărași, a participat la un schimb de experiență cu reprezentanții unor organizații educaționale din București. Activitatea și-a propus transferul de expertiză și promovarea bunelor practici din domeniul colaborării școală-comunitate.

Activitatea este înscrisă în Calendarul Cercurilor Pedagogice la nivelul județului Călărași, pentru semestrul I al anului școlar 2015-2016.

Invitați la această activitate au fost reprezentanții PROEDUS PMB – Director Florin Diaconescu, Asociației ROI – Președinte și fondator Simona David Crisbășanu și Asociației Clubul Liderii Mileniului Trei – Președinte și fondator Marian Staș. Cele trei organizații au o activitate consistentă, cu un impact deosebit la nivelul comunităților educaționale din București, Craiova, Călărași, Zalău, Câmpina, dar și la nivel național.

Evenimentul a propus o prezentare în plen a programelor educaționale inițiate de organizații (necesitatea lor, provocările implementării, impactul lor și lecțiile dobândite), dar și patru ateliere tematice în care profesorii, împreună cu Luiza Ștefan, Cătălina Molnar, Andra Ardeleanu, Bianca Sava și Alina Petri, experții și voluntari în educație, au abordat, exclusiv prin metode de educație nonformală, diverse subiecte din sfera reformei educației, educației prin coaching, HR sau parenting.

Profesorii participanți au fost implicați în procesul organizării acestei activități, putând propune întrebări pentru invitați, stabili temele atelierelor și alegând metodele de educație nonformală pe care le vor experimenta.

Activitatea a beneficiat de găzduirea generoasă a Casei Corpului Didactic București, oferită de directorul acesteia, prof. Gabriel Narcis VRÎNCEANU.

La finalul activității, s-au organizat tuturi gratuite și “vânătoare de comori” (metodă de educație nonformală) în Centrul vechi al orașului București.

Organizarea acestui eveniment a fost posibilă darorită colaborării mai multor parteneri institutionali din cadrul sistemului național de educație (CCD București, ISJ Călărași), dar și din rândul inițiatorilor de proiecte în educație (PROEDUS, Asociația ROI, Asociația CLUBUL LIDERII MILENIULUI TREI).

Evenimentul a fost organizat de Inspector Magdalena Tuță și profesor Dumitrel Toma, cu susținerea colaboratorilor: Inspector Maria Angheluţă – CCM, Director Gabriel Narcis VRÎNCEANU – CCD Bucureşti, Inspector Şcolar General Constantin Tudor – ISJ Călăraşi,  Simona David Crisbăşanu şi voluntarii asociaţiei ROI, ghizi voluntari de la Bucharest Walkabout free tours, prof. Dumitru Cristina şi SC INTER TRANS HARY SRL.

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.