Libertatea de exprimare presupune să poți…


Libertatea de exprimare, în pictură, presupune să poți atașa un cap de pește și picioare de rață unui trunchi de om. Nimeni nu va avea de suferit.

Libertatea de exprimare, în cinematografie, presupune să poți filma un trup gol într-o cadă plină cu vomă. Nimeni nu va avea de suferit.

Libertatea de exprimare, în literatură, presupune să pui protagonistul să își frece urechea cu un șnițel făcut din carne de om. Nimeni nu va avea de suferit.

Libertatea de exprimare, în gaming, presupune să te sui pe un acoperiș și să împuști în cap un vânător de vânt. Nimeni nu va avea de suferit.

Libertatea de exprimare, în modă, presupune să creezi vestimentații cu oase, cranii și coarne. Nimeni nu va avea de suferit.

Libertatea de exprimare, în inginerie, presupune să poți construi drone capabile să transporte bombe din ce în ce mai mari. Nimeni nu va avea de suferit.

Libertatea de exprimare, în virusologie, presupune să poți crea un virus care să poată ucide fără discernământ. Nimeni nu va avea de suferit.

Libertatea de exprimare, în ingineria genetică, presupune să poți crea un făt care să poată dona un ochi drept și un plămân stâng. Nimeni nu va avea de suferit.

Libertatea de exprimare, în arhitectură, presupune să construiești o casă cu podea spre cer și acoperiș spre pământ. Nimeni nu va avea de suferit.

Libertatea de exprimare, în graffiti, presupune să poți umple cu nori negri un cer înstelat. Nimeni nu va avea de suferit.

Libertatea de exprimare, în scultpură, presupune să poți ciopli în piatră, cu dalta, o trahee înecată cu-o mură. Nimeni nu va avea de suferit.

Libertatea de exprimare, în dreapta credință, presupune să poți judeca, condamna, răstigni, teroriza sau lapida. Nimeni nu va avea de suferit.

Libertatea de exprimare, în jurnalism, presupune să poți minți, să poți jigni, să poți manipula, să poți corupe. Nimeni nu va avea de suferit.

Libertatea de exprimare, în politică, presupune să poți urî, să poți minți, să poți corupe, să poți discrimina, să poți discredita, să poți trișa, să poți linșa, să poți ucide. Contează să o faci într-un mod autentic, convingător. Nimeni nu va avea de suferit.

Libertatea de exprimare presupune să poți muri, să poți tăcea. Nimeni nu va avea de suferit.

4 comentarii

  1. Cioranian, nu cred că poate exista libertate de exprimare fără a avea ca sens aproape exclusiv afirmarea revoltei în fața neajunsului de a te fi născut. Consideri că ar mai avea rost și un răspuns necioranian?

   Apreciat de 1 persoană

  2. Desigur, până și Cioran a iubit viața, doar că a găsit-o lipsită de sens. (Cu toate că oamenii merită să spun că nu, nu ar mai avea rost un altfel de răspuns). Consider că, omul care nu îl acceptă pe Cioran este un laș.Am întâlnit atâția adulți speriați de inevitabil… „Ai vrea haosul, dar ți-e frică de luminile din el.”

   Apreciază

  3. Desigur! Pănă și Cioran a iubit viața, doar că a găsit-o lipsită de sens.(Cu toate că, din cauza oamenilor, merită să spun că nu are rost.) Am întâlnit adulți speriați de inevitabil, prea mulți. Omul care nu îl acceptă pe Cioran, este un laș. „Ai vrea haosul, dar ti-e frică de luminile din el!”
   Tocmai, din cauza adultului speriat, am de suferit mult pentru gândirea diferită. (În școală)

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.