De ce noi?


O lume mai bună se naște. Felicitări, Emilia! Orice om care iese din peșteră are obligația, inerentă condiției sale, de a fi responsabil pentru toți, nu doar pentru propria persoană. Tu ai ajuns la un adevăr atât de valoros încât nu îl poți ascunde. Simți deja că el merită toată lupta, energia și pasiunea ta. Deși mulți vor încerca să te reducă la tenebre, tu continuă să gândești cu capul tău, cu inima ta. Ele niciodată nu te vor înșela.

Discuții despre subiecte multiple

Probabil observați că am ales un titlu nu chiar explicit, dar în următoarele rânduri pe care sper să le înțelegeți, iar mai apoi discutați, voi explica motivul.

Încă din antichitate putem observa că femeile, ființe de sex feminin, sunt arătate în impostaze cel puțin inferioare bărbatului. Lumea nu evoluează cu mult nici până în evul mediu, unde bărbatul era „capul familiei”, iar femeia o mașinărie de făcut și îngrijit copii.

Astăzi în secolul XXI încă mai există aceste diferențe, însă nu atât de proeminente. Nu mai sunt diferențe salariale vorbind de locul de muncă sau în ce privește educația, însă privirile tot pe tine sunt ațintite din diferite motive.

Dacă ești o femeie ce lucrează în construcții, „ești fată deci nu o să te descurci” sau „sigur nu vrei să te ajut că e cam greu”.

Dacă ești secretara cuiva, sigur dar sigur „l-ai fericit pe șefu’ „.

Dacă ai…

Vezi articolul original 467 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.