Hybris


Una dintre cele mai recente provocări, împărtășită cu prof. Luciana Radu, doctor în literatură, colegă în Liceul Danubius, a vizat prezentarea conceptului de Hybris în fața și cu ajutorul elevilor umaniști din clasele a XI-a. Joi, 15 iunie 2021, am desfășurat ceea ce am numit ”o conferință Danubius”, în cadrul Centrului Școlar de Jurnalism.

Luciana i-a stimulat mai mult pe elevi la dezbatere, a conceptualizat într-o formă creativă și a creat tensiuni care au rodit conexiuni interesante, contribuțiile elevilor fiind foarte valoroase.

Prezentarea realizată de prof. Luciana Radu. Vă invit să o parcurgeți.

Eu am încercat să combin prezentarea și interacțiunea mediate digital și, simultan, să promovez un soft util în realizarea prezentărilor interactive. Am observat că intercalarea unor activități online între slide-uri permite prelungirea atenției. O prezentare de 40 de slide-uri fiind tolerată relativ ușor. Pentru elevi, costul a fost reprezentat de posibilitățile relativ limitate de exprimare în public și dezbatere.

Prezentarea realizată de mine, Nearpod, permite livrarea online gratuită către 40 de benficiari. Vă invit să o parcurgeți, implicându-vă în interacțiunile planificate.

Versiunea interactivă: https://share.nearpod.com/1Ct3713BZab

Versiunea lipistă de interactivitate

Administratorul prezentării interactive are posibilitatea să analizeze în detaliu activitatea participanților, putând adapta prezentarea.

Albumul foto a fost realizat de Andrei Marcu, elev jurnalist. El surprinde cu fidelitate specificul celor două tipuri de prezentări, în a mea Andrei având mai mult timp să fotografieze, câtă vreme în a Lucianei, Andrei fiind provocat mai mult, implicat în dezbatere, de aici calitatea diferită a fotografiilor.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.