Țara specialilor cu păduchi roșii


De la corpuri ni se trage.
DIn ce în ce mai prezente, mai expuse, mai falsificate, mai vii, mai parfumate, mai colorate, mai tatuate, mai fascinante, mai moarte.

De la aur ni se trage.
Fascinația aurului, a sticlirii aurii pe carnea mâinii hidratate cu nespălare, pe carnea gâtului parfumat cu transpirație, pe glenza piciorului nesemnificativ, expus ostentativ.

De la ceasuri ni se trage.
Fascinația mărcii, a stratului gros de poleială aurie, a dimensiunilor mari, foarte mari, ceasuri groase, extrem de groase.

De la case ni se trage.
Fascinația dimensiunilor mari, foarte mari, pline, late, cu numere mari de camere, cu suprafețe imense, scumpe, excesiv de colorate.

De la conturile sociale ni se trage.
Pline cu nimicuri frumos regizate, frumos decorate, exigent selectate, cosmetizate în mod absolut, pline de fals și ipocrizie.

De la catedrale ni se trage.
Dacă se poate imense, grandioase, fățarnice, pline de mândrie și suficiență umană, pline de caracter excepțional, spații fundamentale ale specialului care judecă ordinarul, care-l exclude.

Într-o țară înfometată multigenerațional, a fi special reprezintă un vis obscen.

Pensiile speciale proliferează. Angajați recrutați din rândul pensionarilor speciali, din ce în ce mai mulți, mai vizibili, mai nesimțiți, fac carieră și ordine în stat. Instituțiile fundamentale (guvern, ccr) sunt conduse de pensionari speciali. Toți sug cu mai multe guri din țâțele însângerate ale îndatorării în contul generațiilor viitoare.

La taraba cu iluzii se „distribuie” caracter special tuturor pofticioșilor.

În proiectele legilor educației, s-a stabilit deja: elevii speciali, cei care au zile proaste la examene, vor ajunge obligatoriu în clasele de elită (nu contează pe ce rută). Universitățile vor fi conduse de speciali, rectori politici, cu număr nelimitat de mandate, dacă se poate absolvenți ai învățământului militar sau de informații. Structurile educaționale se vor multiplica garantând șanse infinite de a fi speciali. Abia ce s-a tocit caracterul special al managerilor educaționali, ce s-a prăfuit caracterul special al mentorilor, ce s-a îmbâcsit caracterul special al formatorilor, că liderii abia așteaptă să fie birocratizați drept speciali. Aspirația ieșirii din ordinar hrănește munci sisifice.

De la școli ni se trage.
Înghesuite, murdare, pline de păduchi, purici, combinatori de bugete, traseiști, narcisiști, corupți și meditatori spurcați la bani, cu spații mici, cu holuri strâmte, cu scaune jegoase, cu absențe fără număr, cu dispreț, cu abandon și cu table murdare, fără reguli, fără educație.

De la suflete ni se trage.
Din ce în ce mai stinghere, mai singuratice, mai filiforme, ajungând să se confunde cu frânghia poftei, a ispitei, a promisiunii de a stâpâni lumea, de care atârnă spânzurate.

De la păduchi ni se trage. De la păduchii roșii.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.