Profilul meu 3Angle


Profilul 3Angle a fost obținut prin intermediul aplicației http://www.job360.ro/3angle

Eşti o persoană ingenioasă, creativă, plină de avant. Te găseşti în competiţie doar cu tine deschizând porţi de înţelegere care îi copleşesc pe cei din jur, unii dintre ei mai puţin entuziaşti, mai puţin animaţi de provocările vieţii, mai puţin avântaţi.

În plan profesional aduci elan, zbor, încântare şi foarte multă bucurie, reuşind chiar şi atunci când sunt probleme într-o companie, să strângi în jurul tău oameni frumoşi doritori să se rescrie sau oameni profunzi interesaţi să continue valsul poate într-un alt ritm, poate cu alţi paşi.

Ceea ce altoieşti pe trunchiul unui grup, firme, companii sunt valorile frumoase că: integritatea, deschiderea, elasticitatea, flexibilitatea, creativitatea, bucuria, elanul şi o atitudine corectă în care omul este pe primul plan.

În comunicare aduci nonjudecata, empatia, suportivitatea, fiind un bun prieten chiar şi cu colegii morocănoşi.
În conflicte preferi să te te menţii ca o persoană neutră sau cauţi să aduci armonie fără să jenezi sau să dai deoparte punctele de vedere ale celor implicaţi. Preferi să împleteşti ambele abordări aducând în nota finală ceva unic.

În planul creativităţii eşti persoana deschisă, nonconformistă, căutând să revoluţionezi un domeniu sau măcar să aduci o notă proprie. Nu-ţi plac căile bătătorite. Paşii tăi sunt unici în zăpadă.

În plan motivaţional îţi place să oferi stroke-uri kinestezice, olfactive, pozitive, să oferi feedback nuanţat fără a fi preocupat(ă) de jocul aparenţelor.

Vocaţional, îţi alegi profesia intuitiv fără a tânji după ceea ce fac ceilalţi. Eşti o persoană preocupată să dai sens locului şi drumului tău, căutând în mediul tău de expresie să aduci un soi de unicitate care nu este a ego-ului ci a Centrului tău. În relaţia cu managerii e posibil să fii greu acceptat(ă), flerul tău, deschiderea ta intrigandu-i sau facându-i să se simta invidioşi. Degajării tale, relaxarii, încearcă să-i adaugi, în anumite situaţii, seriozitate pentru a nu-i speria pe ceilalţi.  

În team building-uri sau training-uri interne obişnuieşti să vii cu multe insight-uri, idei, jocuri pe care ceilalţi nu le-au avut sau nu au auzit de ele şi care pot declanşa reacţii diferite: fie de rejecţie, fie de entuziasm.

Eşti persoana animată de ceea ce este altfel şi uneori încântarea te fură transformându-te într-un angajat care face o mie de lucruri dar care nu mai are timp pentru el, sau într-o fință care nu-şi găseşte locul, veşnic în căutare de noi oportunităţi.

Sunt situaţii pe care le gestionezi foarte fin aducând din blândeţea mamei, căldura ei, suavitatea, dar şi situaţii care în care poţi cascadă comportamente considerate de ceilalţi că fiind prea îndrăzneţe.

Uneori te bucuri de alegerile făcute, alteori tristeţea te copleşeşte fără motiv aducând în ea parcă din poverile întregii umanităţi.

Atunci când are loc un brainstorming îţi place să participi chiar dacă nu ai expertiză în respectivul domeniu, pentru a anima ideile celorlalţi şi a potenţa grupul.
În instruirea şi coaching-ul celorlalţi eşti persoana plină de încredere, cu multă energie, trezind interesul pentru un anumit domeniu chiar şi structurilor celor mai rigide.

Ca manager-lider eşti locomotiva minunată pentru cei creativi, independenţi, care ştiu ce vor şi ceva de neatins pentru cei care se alimentează cu nu pot şi se plâng în continuu.

Ceeea ce accepţi cu greu din partea celorlalţi este: victimizarea, scuzemia, evitarea, minciuna, agresivitatea, lenea.

În stabilirea şi realizarea obiectivelor îţi place să vorbeşti cu oamenii din jurul tău, să-i consulţi, să împleteşti nevoia cu visul, să aduci şi nota aspiraţională.

În motivarea ta şi a celorlalţi, propriul tău model inundă situaţia, accentul fiind pus pe aliniere, constanţă, congruență. Îţi place ca ceea ce gândeşti şi spui să-ţi amprenteze faptele.

Când te întâlneşti cu o situaţie dificilă? Când ceilalţi nu privesc faptele cu mintea deschisă, când echipa lucrează fără să întrebe nimic, când sunt în grup prea mulţi cârcotaşi, când victimizarea este mare.

Umbra

Aspectele personalităţii tale pe care ţi-e greu să ţi le recunoşti, şi cu care ar fi util pentru tine să lucrezi:

Entuziasm în exces, încăpăţânare, neliniște, ataşament faţă de rezultat, viteză prea mare, adaptabilitate redusă în anumite situaţii.
Profesii recomandate pentru acest tip de profil:

animator, copywriter, marketing specialist, mentor, ospătar, product manager, trainer, acrobat, scriitor, astrolog, actor, inventator, scenarist, librar, audiolog, agent poștal,analist de mediu, asistent de cercetare în astronomie, asistent de cercetare în sociologie, moașă, asistent maternal, asistent de nutriție, agent literar, ghid în turism,îndrumător, îngrijitor de animale,

Atenţie: variantele profesionale sugerate pot constitui verigi din ruta vocaţională.
Puzzle-ul profesional atinge tabloul final abia după întâlnirea cu un consilier vocaţional.

Modelul pe care este construit profilul tău 3Angle

Omul este o structura trinitară deschisă să experimenteze toate rolurile din triunghiul Mamă – Tată –Copil, nu doar în linia creşterii lui ci şi în funcţie de context, energizand o parte sau alta sau toate trei, activând din aproape în aproape, Sinele.

Modelului trinitar te ajută să energizezi un aspect sau altul sau pe toate trei, elasticizând felul în care primeşti informaţia dar şi modalităţile prin care răspunzi. Atunci când joci rolul de tată deschizi în tine fermitatea, rigurozitatea, puterea de a fi. Când faci raport cu mama interioară, comportamentele tale îmbracă note blânde, suportive, empatice. Atunci când copilul interior se activează, creativitatea, ingenuitatea, intuiţia dezvăluie o nouă pagină din cartea unei zile, ajutându-te să răsfoieşti aspecte din tine de care poate nu erai conştient. Când eşti şi mamă şi tată şi copil, un înţelept priveşte totul aducând situaţiei, echilibru, armonie, tâlc.

Omul adânceşte experienţe care se desfac în teme pe care le are de integrat, daruri pe care e de dorit să le împărtăşească cu ceilalţi şi salturi de înţelegere care îl duc din aproape în aproape acolo unde potenţialul lui se uneşte cu manifestul.

Modelarea omului se dezvăluie uşor în triunghiuri de competenţe, valori, virtuţi, el fiind o structură trinitară care devine Unul-Una prin Recunoaştere de Sine. Acestea acţionează multinivelar şi integrat putând fi activate atât în orientarea vocaţională, consilierea în carieră cât şi în diagnoză şi dezvoltare în organizaţii. Ele susţin modelarea în centrul lor a acelor vectori de forţă care dezvăluie dincolo de profesionist, Omul radiant, frumos, strălucitor în teritoriile care îl animă.

Întrebările, având o triplă deschidere, te aduc din aproape în aproape spre Centrul tău, ajutându-te să afli ce drum vrei să urmezi, ce aptitudini te animă, în ce domenii te-ai putea exprimă.

Încearcă să-ţi pui întrebări urmărind acest profil, să te autoevaluezi fără etichete dar şi fără a caută ţapi ispăşitori pentru anumite comportamente pe care ţi le poţi găsi în lumina celor dezvăluite că fiind de nedorit.

Profilul în sine deschide direcţii de căutare ajutându-te să te sprijini pe ceea ce eşti, nu pe ceea ce se vrea de la tine.

Pentru ca rutele profesionale să-ţi fie clare, încearcă să te eliberezi de gândurile mici care tot revin, de emoţiile care nu te hrănesc, de credinţele limitative, de valorile luate fără discernământ de la ceilalţi, de obiectivele înguste.

În actul descoperirii tale vei găsi esenţă ta care nu este legată de aşteptările celorlalţi, ci este vie, puternică, încărcată de semnificaţii.

Profilul îţi dezvăluie o faţetă din diamantul care eşti, te invită pe tine la introspecţie, autoobservatie, consiliere vocaţională, învăţare experențială, dansul cu viaţă însăşi; la a fi OM cu O mare.

Întrebările potrivite pentru a continua şi acasă consilierea vocaţională sunt:

Ce aspecte ale triunghiului-rădăcina aş vrea să energizez în plan profesional? (Tatăl, Mama, Fiul sau Fiica). Dar acasă? Dar în relaţia cu prietenii?

Ce repetiţii din viaţă mea îmi confirmă profilul de mai sus?

Ce am ascuns sub preş şi sunt nevoit să recunosc?

Ce mă irită în acest profil?

Care este darul acestei întâlniri cu mine?

Ce este Omul, dar Persoana?

Ce părţi din interiorul meu îmi vorbesc prin intermediul acestui profil?

Cum arată propriul meu plan de acţiune în lumina celor dezvăluite mai sus?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.