Clasificarea profesorilor facebook


Clasificarea „de vară” a profesorilor cu prezență pe Facebook
1. Stripperii – Cei care fac un cult din propria specializare, divinizându-și disciplinele predate și trăind public exclusiv prin și pentru ele. Sunt profesorii care distribuie articole, hărți, filme, infografice etc. cu tematică strict legată de propria specializare. 
2. Cameleonii – Cei care rezonează la orice subiect de actualitate și au ceva de spus pe orice temă. Nu poți intui niciodată ce specializare au, însă îi recunoști după didacticismul lor.
3. Cârtițele – Cei care nu publică aproape nimic sau publică doar banalități, nu interacționează public aproape niciodată, dar sunt prezenți online foarte mult timp, explorând și cercetând dedesubturi.
4. Maniacii – Cei care își dedică întreaga prezență online unei singure cauze. 
4.a. Ortodocșii (specie a maniacilor) – Cei care văd în prezența online o bună oportunitate de mărturisire publică a credinței. Ei distribuie iconițe, rugăciuni, apeluri la acțiune creștină, înfierări homofobe, articole și filme cu învățături de credință. Lumea, pentru ei, este o scenă de război, iar ei sunt cei mai buni ostași și slujitori ai credinței. 
4.b. Reformatorii (specie a maniacilor) – Cei care au o agendă reformatoare, care folosesc toate resursele online pentru a-și consolida argumentele în favoarea schimbării sociale. Sunt activiști consecvenți, chiar eficienți de multe ori.
5. Narcisiștii – Cei îndrăgostiți de propria imagine. Fie că sunt excursioniști, petrecăreți, simpozion-iști, populari, etc. au un cult pentru propria imagine și orice substanță a prezenței online se reduce la ea.
6. Înțelepții sh- Cei care-și circumscriu prezența online citatelor pline de miez. Indiferent de momentul zilei, de temperatura de afară, de plouă, apune sau ninge, ei au un citat cu care să obțină infinite aprecieri și distribuiri. Sunt „sh” pentru că citatele nu le aparțin aproape niciodată.
7. Bocitoarele – Cei care plâng continuu. Fie din cauza infinitelor comisii în care trebuie să fie prezenți, fie din cauza sutelor de documente școlare pe care trebuie să le completeze, fie din cauza proastei salarizări, fie din cauza calității elevilor, fie din cauza neimplicării părinților. Plăcerea infinită a unei bocitoare este să creeze un cor al bocitoarelor, din cauza aceasta publică des în grupurile profesionale.
8. Politicienii sh – Cei care distribuie des postările șefilor de partid, ale primarului, cei care se îmbracă în culorile potrivite, la momentele potrivite. Cei care apar în prezidii la școală, când sunt invitați politicieni, sau la evenimente de partid. Sunt „sh” pentru că se lipesc ca timbrul de scrisoare, se asociază cu alții și caută validarea prin alții. Speța: „Ecaterina Andronescu – Garantat Vanghelie”
9. Paranoicii – Cei care setează zeci de filtre de securitate, care-și reduc prietenii la maximum, care nu acceptă elevi în lista de prieteni pentru a nu fi insultați sau șifonați online. 
10. Deconectații – Nu-și mai amintesc că și-au făcut un cont pe facebook, poate nici nu și l-au creat singuri. Nu mai știu nici parola, nici răspunsurile la întrebările de securitate. Nici măcar nu mai știu că facebook-ul există. Nu sunt prezenți în cetatea virtuală. Pentru ei există doar sferele celeste. Dincolo de facebook, unii chiar există cu adevărat.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.