6 argumente pentru Erwin Albu – Europarlamentar


3j

Am decis să susțin candidatura lui Erwin Albu la alegerile pentru Parlamentul European. Prezint mai jos 6 argumente care m-au determinat să-i ofer susținerea mea. 

1. Nu a fost niciodată membrul unui partid politic din România.

Acest argument valorează greu, în condițiile în care toată lumea știe care este contribuția partidelor politice românești la eșecul idealului democratic care a inspirat acestă națiune după căderea regimului totalitar comunist. Suntem în anul 2014, iar 48% dintre români sunt nostalgici după regimul comunist (aici), paradoxal, între aceștia aflându-se și mulți tineri. Un adevărat eșec al unui ideal gestionat aproape exclusiv de clasa politică românească. Iluzia libertății, a democrației, a fost întreținută de politicieni pasionați de reușita materială personală, care s-au înconjurat rareori cu personalități interesate de respectarea și cultivarea unui stat de drept subordonat domniei legii, „reușitele” partidelor rămânând averile ilicite ale membrilor lor, slăbirea instituțiilor publice prin popularea cu factori de decizie incompetenți, prezervarea status quo-ului, astfel încât familiilor politice sa le fie conservate privilegiile de putere și acces la resurse. Partidele politice ascund rareori personalități puternice, competente profesional, capabile să cenzureze deciziile arbitrare ale conducătorilor, o dovadă în acest sens aflându-se în lipsa de calitate a serviciilor publice oferite de stat. În condițiile politizării cu „branconieri” a instituțiilor publice, eșecul acestora în a furniza servicii de calitate reprezintă oglinda calității membrilor de partid. Urmărind rapiditatea cu care membrii de partid trec din posturi executive în funcții manageriale, fără ca saltul să fie natural, facilitat de competență și creștere naturală, se poate trage concluzia că motivația înscrierii lor în partidele politice nu a avut legătură cu scopuri publice, cu interesul general, ci exclusiv cu resorturile parvenirii personale. Erwin Albu este nepătat de acest sistem.

2. S-a implicat în numeroase cauze civice, protestând activ, fiind bătut de jandarmi, fiind anchetat în prezent în 10 dosare penale 


2jNu sunt mulți români care pot să-și părăsească confortul personal pentru a se dedica unor scopuri publice. Erwin Albu a găsit de cuviință să-și părăsească zona de confort pentru a lupta pentru cauze care nu-l priveau direct. S-a implicat în numeroase misiuni publice, a riscat amenzi și hărțuiri juridice, deși cauzele în care s-a implicat s-au dovedit viabile. Împreună cu cetățenii din Codlea a reușit salvarea spitalului municipal din localitate, deși acesta fusese închis de factorii politici interesați mai curând de înavuțirea personală, decât de salvarea sănătății cetățenilor. S-a implicat în protestele și acțiunile pentru salvarea Roșiei Montane, dar și împotriva prospecțiunilor abuzive și exploatării gazelor de șist (mai multe detalii pot fi aflate de aici). Rareori găsești în România oameni care sa-și formuleze cv-ul la persoana a III-a, realizările fiind bifate în contul celor mulți, al celorlalți, nu al interesului personal. Rareori găsești persoane care sa-și riște liniștea, banii, falsa imagine de „utili societății”, justificându-se și apărându-se în fața unui aparat represiv construit pentru a constrânge, pentru a limita libertățile. Cred că domnul Erwin Albu poate fi un exemplu care trebuie cultivat. O societate eșuată, precum cea românească, trebuie să-și găsească liderii în rândul oamenilor bogați sufletește și care nu simt nevoia parvenirii, în rândul oamenilor care pot oferi o alternativă de comportament în cetate. Marii lideri ai lumii, Mahatma Gandhi, Nelson MandelaMartin Luther King Jr.Lech Wałęsa, Václav Havel s-au confruntat deseori cu persecuțiile și au îndurat nedreptăți pentru cauze publice. Contingența politică trebuie depășită, Erwin reprezintă o resursă umană utilă tuturor. Fără binele comun, binele în nume personal rămâne o hoție. Nu poți fi fericit, dacă în jurul tău oamenii plâng. Această lecție, inaccesibilă politicienilor români, trebuie învățată de la oameni ca Erwin.

3. O ineptă a reprezentat deja România în Parlamentul European, candidând ca independentă. Rușinea trebuie spălată

Încă nu suntem o națiune de analfabeți, de oameni cărora le este frică să deschidă gura, pentru că ar putea să facă instantaneu inspirația emisiunilor de satiră. EBA nu reprezintă un reprezentant dezirabil pentru românii care au pretenții elevate. Iar alegerea ei din postura de candidat independent, comunică lumii întregi că societatea românească este o societate a nonvalorilor. Astfel, partidele au reușit să demonstreze că românii nu au niciun discernământ electoral, putând vota cu elan fiica mult prea cocoloșită și protejată, inclusiv împotriva educației, a unui președinte obsedat de parvenirea personală și familială. Pentru că, trebuie recunoscut, cine candidează ca independent nu prea reprezintă clasa politică, în accepțiunea clasica, ci exclusiv pe alegătorii lui. Cred ca Erwin Albu poate face diferența și poate dovedi că românii pot fi reprezentați bine, fără a stârni rușine de fiecare dată când deschide gura.

4.  Agenda lui Erwin Albu este mai mult decât o declarație de intenție. El luptă deja pentru atingerea acestor obiective. Ceea ce-l face un vehicul de speranță credibil. În plus, multe puncte din agenda lui Erwin exprimă chiar interesele mele:

Ţăranii pot hrăni bine România!” – Salvarea satelor româneşti şi a gospodăriilor țărănești – după modelul lui Willy Schuster
Interzicerea exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică
Interzicerea exploatărilor miniere cu cianuri – susţin campania “Salvaţi Roşia Montană”
Protejarea patrimoniului cultural și istoric din România. Protejarea bisericilor fortificate din Transilvania
Economia sustenabilă și economia socială
Fără OMG – Organisme Modificate Genetic
Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Unirea cu Basarabia. (Un subiect cu care aș fi de acord condiționat: Dacă dorința de unire ar veni în mod autentic din stânga Prutului, nu doar de la reprezentanți mai mult sau mai puțini trecători prin funcții, și dacă viitoarea capitală a României Mari ar fi stabilită la Chișinău)
Protecţia animalelor – soluţii omeneşti pentru câinii fără stăpâni, nu eutanasiere – pedepsirea cruzimii împotriva animalelor
O administraţie publică transparentă și eficientă – după modelul lui Nicuşor Dan “Salvaţi Bucureştiul”
Stop defrişărilor și distrugerii râurilor de munte!
Stop înstrăinării pământului românesc!
Mobilitatea alternativă- soluții de transport alternativ, în special biciclism
Întărirea societăţii civile şi a conştiinţei civice, precum şi apariţia unor forţe politice noi, fără nicio legătură cu actualele partide naţionale

5.  Erwin Albu este din alt film


4jErwin este total rupt de profilul balcanic al politicianului și parvenitului român: un afacerist eșuat, salvat de conexiunile cu statul, care-și construiește succesul trecător în relație cu nașul, cuscrul, prietenul din partid, șeful politic etc.
Erwin Albu pare tânărul care-și dorește să reușească. Dar nu-și dorește o reușită pe catalige, pe picioare de lemn, de lut, care sunt șubrede și sunt capabile să te doboare la pământ la fel de rapid cum te ridică, nu, Erwin acționează pe multiple planuri, merge între oameni, construiește echipe, se implică în proiecte civice, care transcend interesului personal, riscă, rezistă în condiții imposibile uneori, dar mai ales convinge în nume personal. Nu este nevoie de un întreg aparat de partid, construit prin relații de obediență și parvenitism,
 pentru a pune în mișcare o campanie de strângere de semnături, chiar imposibilă la prima vedere. Este nevoie de un om capabil să inspire și să personifice valorile pe care le declară, care nu se remarcă prin vorbe, ci mai curând prin acțiuni.

6. Plevna

Plevna este satul în care trăiesc eu. Erwin iubește satul, așa cum eu îmi iubesc Plevna. Uite aici. Îmi doresc un europarlamentar care să nu fie sluga corporațiilor și banilor verzi, ci al valorilor tradiționale românești, al verdelui natural.

Acestea sunt 6 dintre motivele care m-au determinat să descarc formularul pentru strangerea de semnaturi, să-l semnez, să scriu acest articol și să militez pentru ca Erwin Albu să poată candida la Parlamentul European, în felul acesta sperând să fiu reprezentat de un om liber, viu, puternic, nu de un sclav politic, de un parvenit decis într-un birou politic, pus în slujba oricui altcuiva numai în a propriilor alegători, nu. Pe Erwin Albu nu îl cunosc personal, însă faptele lui, dar și cei care-l susțin (Nicușor Dan, Willy Schuster), dovedesc că este un om pe care poți pune bază.

Alte resurse de infomare:

– Blogul personal – www.erwinalbu.blogspot.ro/
– Site-ul candidatului – 
www.erwinalbu.eu
– Pagina
facebook
– Pagina
facebook
– Grup
de sustinere Bucuresti
– Grup
de sustinere 

Cum poți să-l ajuți? Convinge oameni care cred în aceleași valori, strânge-le semnăturile de suținere sau donează bani (ai grijă că nu primește bani de la oricine).

Nota: fotografiile sunt preluate din profilul de facebook al lui Erwin Albu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.