„Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit”


Afirmația din titlul de mai sus ar fi putut-o spune un diavol bătrân, obosit de arme, războaie și crime, de vicleșuguri și hoții, de urmat proceduri și regulamente anti-umane și anti-divine, epuizat să corupă toată presa, pentru a mitralia minciuni la comandă, obosit să uneltească și șă-și înjunghie binefăcătorii, plin de remușcări, după ce s-a înfrățit, pentru privilegii, cu cel pe seama învrăjbirii căruia și-a câștigat mandatul, scârbit până peste cap, după ce s-a prostituat pentru a mușca cu poftă din mărul puterii și putreziciunii, îngreunat de propriile fățărnicii și dosisme, de kompromatele mușamalizate, de dosare manipulate, îngrețoșat de mulțimea limbilor care i-au lustruit șoriciul transpirat în seu, orgoliul și numele.

Ar fi putut-o spune un necurat lipsit de dragoste și compasiune de oameni, de creație și de creator, văzând în jurul lui cum răul prosperă, cum suferința se lăbărțează și prolifică, cum lacrimile sărăciei și ale căutării dreptății au secat.

Ar fi putut-o spune un demon împielițat în promisiuni deșarte, în artificii demagogice și în proceduri ipocrite, care secretizează hoțiile și care luptă pentru propria mărire deșartă.

Ar fi putut-o spune un înger ar infernului, călărind mulțimi de sclavi și „speciali” înaripați de propriile egouri, de ținte concret materialo-financiare, câștigate prin inechități, nedreptăți și furt.

Ar fi putut-o spune o satană ahtiată după deșertăciuni, care hrănește cu iluzii o armată de consumeriști compromiși și triști.

Ar fi putut-o spune cel mai ilegitim și bine plătit premier activ și pensionar în rezervă, al României.

Ar fi putut-o spune premierul unei țări cu creștere economică de 5%, dar cu o inflație de 40%, echivalând cu un program accelerat de sărăcire și jumulire a populației, în avantajul sinecuriștilor de partid și al scursurilor politice, cărora nu le ajung paginile declarațiilor de avere, cazările scumpe în cârca statului și alocările speciale de resurse publice.

Ar fi putut-o spune marioneta unui „imbecil vierme de pământ”, care a neutralizat principalele instituții de control al integrității și de cumințire în masă a corupților, precum ANI sau DNA, lăsând țara pe mâna unor lipitori înfometate și fripturiste.

Ar fi putut-o spune cine a spus-o. Ar fi putut-o spune în numele nostru, al tuturor. Al celor care se tem de procedurile binelui, nu de rău.

Detalii despre declarația care determinat scrierea acestui articol: https://ziare.com/nicolae-ciuca/nicolae-ciuca-teama-sa-nu-moara-neimpartasit-1775559

Sursa foto: https://www.cotidianul.ro/scandalul-plagiatului-stiti-cine-este-seful-corpului-de-control-al-lui-ciuca/

1 comentariu

  1. Domnule profesor, Vorbiți în eseul dv. despre procedurile binelui și procedurile răului. Eu cred că există prea multe proceduri! În școală asta facem? Proceduri? Starea de bine a profesorilor depinde de deciziile corecte luate de politicieni. Un prim ministru care nu se gândește la ce spune sau la ce face, nu poate lua decizii înțelepte! Intelectualii țării trebuie să aibă standarde clare de măsurat valoarea unei lucrări. Apreciez mult eseurile dv. Tăcerea nu poate să ne ajute. Când vedem răul trebuie să-l descoperim. Este nevoie de etică și bun simț! Este nevoie de politicieni integri.

     Cu respect,Florența Bocâncă

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.